Interview med Ditte fra kontorfællesskabet

Hvem er du?

Jeg er Ditte Angelo. Samme navn som mit firma

 

Hvad laver du? 

Jeg er selvstændig art director og grafisk designer og arbejder primært  i musikbranchen med at lave art work, logo designs og visuelle koncepter. Men jeg arbejder også for brands, festivaler og for pladeselskaber med generelt at lave grafiske opgaver. 

 

Hvad fik dig til at starte dit eget? 

Nysgerrighed og hele tiden at være sulten på nye udfordringer. For jeg elsker at udfordre mig selv! Og der syntes jeg sgu, at det var nemmest, hvis jeg bare kastede mig ud i det selv. 

 

Hvad er det bedste og værste ved at være kreativ selvstændig? 

Det bedste er friheden til bare at komme vidt og bredt ud i ens hjerne og hele tiden dyrke det, jeg elsker helt ind til benet. Det værste er nok, at der med stor selvstændig frihed også følger struktur med.

 

Med store kræfter, følger et stort ansvar? 😉 

Haha. Meget det. Men det er jo både noget med at strukturere den kreative proces, og at der følger en masse med virksomheden. At starte sådan en virksomhed er jo ikke særligt kreativt i sig selv, den er meget administrativ. Det tørre papirarbejde følger en, selvom man også er sin egen boss. 

 

Hvordan kan det være, du flyttede på URBAN 13? 

Af flere årsager. For det første, fordi jeg ikke har disciplin til at sidde derhjemme. Jeg er en mester i overspringshandlinger, og det går jo ikke. Så primært for at få en dagligdag og noget struktur på – og at føle, at når jeg sidder her, så er jeg her for at arbejde. 

Men udover det, så er det jo også fordi, det er et super hyggeligt og casual miljø med søde mennesker. Og så er det også med folk, der måske ikke nødvendigvis 1-til-1 er i det samme felt, som jeg er, men på andre måder arbejder i den kreative branche. 

Så der er både mange, jeg kan sparre med, sådan rent erfarings-mæssigt ift. mit fag, men også ift. det med at have en virksomhed som ung iværksætter. 

 

Har du fået lavet nogle samarbejder ved at være hernede? 

Dét har jeg! 

Det var ikke noget jeg regnede med, eller derfor jeg gjorde det. Det var ikke fordi jeg tænkte, at det ville medføre mere arbejde på den måde. Men jeg har lavet relativt faste samarbejder med to videoproduktionsbureauer / kreative bureauer hernede. Og det er jo rigtig fint, at vi kan supplere hinanden og trække på hinandens evner. Så det har klart været godt.

 

En sjov anekdote eller et minde hernede fra? 

Jeg tror at en ting, der har overrasket mig, er at jeg har fået en fast krammepartner hernede, som jeg ikke kendte før, men som utroligt hurtigt blev sådan en obligatorisk krammeperson. Gensidigt og med full consent, selvfølgelig. 

Lidt ligesom med en hund, hvis først du har fået øjenkontakt med en hund, så bliver du også nødt til at klappe den og interagere med den. Et eller andet, du ved. Sige det er en god hund. Haha. 

Det har jeg fået med en kontorfælle. 

 

Som ikke er en hund? 

Som ikke er en hund, men som er en rigtig sød person. 

Hahaha.

Hvis vi skal gå tilbage til din egen virksomhed, hvad har du så været stolt af at have opnået og lavet? 

Oh shit. For det første er jeg mega stolt over at have startet min egen virksomhed – og nu på den anden side af mit første år, bare stolt over, at det er gået relativt smooth, og at det stadig kører rundt. 

En helt konkret ting, jeg er stolt af at have lavet for nyligt, er et forløb jeg har lavet med de elektroniske artister AV AV AV , hvor jeg har lavet visuel identitet for deres albumforløb, som inkluderede to singler og en albumudgivelse, hvor jeg egentlig fik frie tøjler til bare at lave artworks ud fra, hvad jeg syntes var fedt, og hvad som passede til dem. 

AVAVAV
Greta Artwork
Greta Artwork

Sejt! Hvor finder du din inspiration? 

Det korte svar er i alt. Og det kan begrundes med at min hjerne bare er meget visuel, så det kan være uanset, hvor jeg er, hvor jeg befinder mig, hvem jeg jeg snakker med, hvad jeg hører, hvad jeg ser. Så danner min hjerne associationer og trækker streger til andre ting. 

Så det er alting, jeg kan finde inspiration i. Men hvis jeg er kørt helt død og skal hive noget op af hatten, så går jeg på Pinterest eller Behance eller på sådan nogle sider og bare kigger, indtil der popper noget op. 

Det er jo noget, jeg er meget bevidst om, i og med, at det jo er noget, jeg lever af. 

Det er, at jeg kan være kreativ… 

 

På kommando? 

På kommando! 

Og jeg er også godt klar over, at det ikke er en uudtømmelig kilde. Den skal klart fodres! Så når jeg kan mærke, at jeg er mindre inspireret i perioder, så sørger jeg også for lige at trække mig tilbage og gøre, hvad der skal til, for at jeg bliver fyldt op med inspiration igen. 

 

Dit allerbedste råd til personer, som drømmer om at gå selvstændig? 

Gør det! Haha. 

Også fordi.. 

Det lyder så cliche.. Men man kan kun fortryde, at man ikke gav det et skud. Selv hvis jeg ikke havde gjort det nu, så havde jeg fortrudt, indtil jeg var gammel og bitter. 

Vitterligt bare prøv det af!

Og så længe leve supplerende dagpenge! Must say!  

Meld dig ind i en A-Kasse. Og spørg dem til råds. Ring til SKAT og ring til dem, du kender, der er gode med tal. Bed om hjælp.