URBAN 13 er et bylaboratorium for ‘de små med de store idéer’. Vi vil gerne skabe tryghed i lokalområdet.
Dels ved at gøre stedet til et naturligt og hyggeligt samlingspunkt, men også ved at have daglige aktiviteter for unge som gamle.

Hvad sker der med Buen?

I dag er Bispeengbuen et af Hovedstadens mest omdiskuterede områder. På den ene side lyder det, at den er grim, støjende, forurenende, utryg, at den bidrager til oversvømmelser ved skybrud, til overophedning, og at tiden er løbet fra byen som en “betonørken”. På den anden side lyder det, at Bispeengbuen nok er “barsk, grim og ond”, men at den er et tegn på, at byen skal være dynamisk med plads til det skæve og nytænkende.

URBAN 13 skal forvandle stedet til et kulturelt og kreativt byrum. Fra sommeren 2019, vil containerbyen byde på både iværksætterkontorer, madstader, små værksteder, gadeidrætsbaner og et kulturhus, der skal være både koncertsted, biograf, teater og medborgerhus.

Overskuddet fra URBAN 13 går til sociale formål.
Enten i byen eller i kvarteret!

Hvad vil vi?

URBAN 13 er et projekt skabt af lokale ildsjæle, der fik en idé.

Fællesskaber skaber tryghed

URBAN 13 vil arbejde for en by, der sætter mødet mellem mennesker på dagsordenen. Gennem en inddragende lokal-indsats, et dagligt liv under Buen og et sæt tilgængelige rammer, vil projektet indgyde fællesskaber på tværs af baggrunde. Det er nemlig i mødet med vores naboer, at samhørigheden forstærkes og fordomme bliver nedbrudt.

En platform for de små med de store idéer

URBAN 13 vil støtte vækstlaget i Hovedstaden med tilgængelige rammer. Projektet skal understøtte læring, innovative samarbejder og udvikling, og så skal URBAN 13 være et multifunktionelt laboratorium, hvor man kan få sin nysgerrighed vakt – ligesom man kan eksperimentere, fejle og gøre idéer til virkelighed.

Den nye fortælling om Buen

Bispeengbuen er i dag et af Hovedstadens mest omdiskuterede bydele. I et tæt samarbejde med resten af lokalmiljøet vil URBAN 13 arbejde for, at stedet bliver kendt som et hyggeligt og naturligt samlingspunkt for alle, samt bidrage med at finde løsninger på de udfordringer, området står overfor.

TILGÆNGELIGHED 

– V. INDENDØRS ARRANGEMENTER

Skal du til koncert eller quiz i GARAGEN? 
Vi glæder os til at tage imod dig! 

Herunder har vi samlet en række spørgsmål om tilgængelighed.

 • Hvordan er adgangsforholdene (underlag, kantstenen m.v.)?

URBAN 13’s bygninger ligger på et ujævnt område, og underlaget er en blanding af asfalt og brosten. Det er muligt at tilgå pladsen via indgangen fra Bispeengen / Ndr. Fasanvej, hvor der er asfalteret fra vejen og frem til spillestedet.

Bruger man kørestol, finder personalet vores rampe frem, så man kan komme ind på spillestedet.

Kontakt os på velkommen@urban13.dk og skriv ”Tilgængelighed” samt dato i emnefeltet. Så sørger vi for at vende tilbage, og for at gøre rampen klar til arrangementet. 

 • Er der handicaptoilet, og hvordan er det indrettet?

Der er et handicaptoilet med adgang via fast rampe. Der er støttebøjler ved toilettet.

Alle URBAN 13s toiletfaciliteter ligger i deres egen bygning eksternt fra GARAGEN. Derfor skal man ud af GARAGEN for at bruge toilettet.

Henvend dig til personalet i baren på aftenen, hvis du ønsker at benytte toilettet.

 • Er der elevator?

Nej.

 • Er der handicap-parkering? 

URBAN 13 har ikke egne parkeringspladser, men det er muligt at parkere på gaden tæt på GARAGEN. Vi anbefaler Bispeengen nær Nordre Fasanvej, hvor der er asfalteret til GARAGEN fra burgerstedet, Pops Diner.

Kører man med chauffør, kan man blive sat af ved hjørneindgangen (se kort herunder) af Bispeengen / Ndr. Fasanvej, hvorefter chaufføren kan parkere bilen under Bispeengbuen.

Der er ikke handicapparkering i de omkringliggende gader.

 • Er der ledelinjer for blinde og svagtseende?

Der er desværre ikke ledelinjer på området.

 • Er der teleslynge? 

Der er ikke en teleslynge.

 • Hvor mange kørestolspladser?

Der er ikke dedikerede kørestolspladser i GARAGEN. Pr. aftale, vil URBAN 13 dog meget gerne reservere pladser til kørestolsbrugere foran i scenens højre side. Man er også altid velkommen uden foregående aftale om pladser. Kontakt da en medarbejder med URBAN 13-uniform i baren.

Kontakt os meget gerne på velkommen@urban13.dk og skriv ”Tilgængelighed” samt dato i emnefeltet. Så sørger vi for at vende tilbage hurtigst muligt! 

 • Kan kørestolsbrugere sidde sammen med pårørende?

Ja da!  – skriv gerne inden arrangement, så vi kan have stole klar.

 • Kan el-scooter anvendes indenfor?

Ja

 • Kan man låne en kørestol, rollator, stok mm.?

Nej

 • Mulighed for at medbringe service- og førerhund?

Ja

 • Er der andre særlige udfordringer for personer med handicap?

Området omkring GARAGEN og URBAN 13 er generelt ujævnt og kan være besværligt, hvis man er dårligt gående eller kørestolsbruger. MEN vi vil rigtig gerne gøre vores, for at gøre oplevelsen så god som muligt. 

SÅ! Tøv ikke med at skrive til os. 

Kort over URBAN 13