Væksthuset – Buens nye hus

Buens Torv er blevet et hus rigere. ‘Væksthuset’ er den nyeste tilføjelse under Bispeengbuen, og her skal der skabes et grønt, trygt og hyggeligt opholdsrum, som inviterer til uformelle fællesskaber.

Huset skal som udgangspunkt stå åbent i dagtimerne og invitere folk til at tage det i brug til forskellige hverdagsaktiviteter som at lave lektier, nyde mad og drikke eller bare hænge ud med vennerne. Samtidig skal rummet fungere som tilholdssted for lokale fællesskaber, som eksempelvis ‘Street Cafeen’, som har til formål at få flere piger til at udøve gadeidræt. Fremadrettet skal det også være muligt for lokale at leje ‘Væksthuset’ til forskellige sociale begivenheder.

Vaeksthuset_benjamin

En del af Buens Torv

Væksthuset er med støtte fra Frederiksberg Fonden, Tuborgfondet og Frederiksbergs Kommune blevet til i samarbejde med Courban og AIM Byliv som en del af ‘Buens Torv’-projektet, hvis formål er at trække flere piger og kvinder til byrummet. Med udgangspunkt i feministisk byplanlægning og inddragelse af de lokale kvinder og piger, skal projektet skabe et tryggere byrum, som tiltrækker kvinder og piger til hverdag, og ikke bare når der er events under Buen. Væksthuset er derudover med til at indramme torvet under Bispeengbuen og er et af flere tiltag, som skal gøre rummet mere attraktivt som udendørs opholdsrum.

 

Tilknyttet væksthuset er en lille terrasse placeret ud mod Nordre Fasanvej. Her skal det, når huset står helt færdigt, være muligt at sætte sig med en burger, nyde et øjeblik i solen eller bare tilbringe god en stund med venner.

vaeksthus_process
vaeksthus_process

Et hus i udvikling

Huset har igennem udviklingsprocessen haft forskellige udtryk, og mange hænder har hjulpet til i tilblivelsen af væksthuset, som det ser ud i dag. Forskellige udgaver er blevet tegnet og visualiseret, og vi er selv enige om at huset er endt det helt rigtige sted.

Væksthuset, som i eftermiddagstimerne rammes af solens stråler, kommer altså til at have mange forskellige funktioner og de vil ikke være begrænset til dem, som er nævnt her. Både fysisk og funktionelt er huset nemlig fortsat i udvikling.